Απαγορευμένη ζώνη είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας αφού λόγω της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ενώ στους περισσότερους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται στο Πολυτεχνείο, στην οδό Σατοβριάνδου, απέναντι από την πλατεία Λαβρίου στην Γ’ Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στη Νομική Σχολή και τα Προπύλαια, ενώ ΜΑΤ περιπολούν στο Πολυτεχνείο και δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρίσκονται στην Ακαδημίας.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας και σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές να διασφαλιστεί η τάξη σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι αστυνομικοί υπολογίζονται στις 7.000, οι 2.000 εκ των οποίων ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας και της Τροχαίας θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους και παράλληλα άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.