Πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων πληρώνουν δύο φορές την κάρτα ελέγχου καυσαερίων, όπως σημειώνει η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών.

Η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούση, τονίζοντας πως «μετά την τελευταία ρύθμιση κατά την οποία το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου των Κ.Τ.Ε.Ο. υπέχει και θέση κάρτας ελέγχου καυσαερίων, πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων, λόγω άγνοιας της νέας ρύθμισης πληρώνουν δύο φορές. Την πληρώνουν πρώτα στο συνεργείο ή και στο Κ.Τ.Ε.Ο. και δεύτερη φορά κατά τον τεχνικό έλεγχο στο Κ.Τ.Ε.Ο. Αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, εφόσον οι ημερομηνίες λήξης Κ.Ε.Κ. και τεχνικού ελέγχου, δεν συμπίπτουν».

Επίσης, στην ανακοίνωση, αναφέρεται, ότι «ο θεσμός της κάρτας ελέγχου καυσαερίων χάνει την περιοδικότητα του και το ρυθμό του, καθώς γίνεται ουσιαστικά μία φορά κάθε δεύτερο χρόνο, γεγονός που προκαλεί μια γενική αναστάτωση στις ήδη υπάρχουσες συνήθειες των οδηγών, αλλά, ενδεχομένως, και των ελεγκτικών μηχανισμών». Επιπλέον, γνωστοποιείται, ότι η πλειοψηφία των Ι.Κ.Τ.Ε.Ο., με αφορμή τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αναπροσάρμοσαν προς τα πάνω την τιμή του τεχνικού ελέγχου.

Η ομοσπονδία προτείνει την τροποποίηση της ισχύουσας ρύθμισης, ώστε, όταν ένα όχημα προσέρχεται για τακτικό Τεχνικό Έλεγχο στα Κ.Τ.Ε.Ο., να υποχρεούται σε έλεγχο καυσαερίων και έκδοση της κάρτας, μόνο αν δεν είναι εφοδιασμένο με ισχύουσα Κ.Ε.Κ., οπότε δεν θα ελέγχεται στα καυσαέρια.