Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή στο υπουργείο Εργασίας

«Μετά την κοροϊδία της 13ης σύνταξης κόβουν θεραπείες και βάζουν κόφτη στην εκπαίδευση των παιδιών»


ΕΛΛΑΔΑ
12:37
20/01/2017
Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή στο υπουργείο Εργασίας
2
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι σε ιδρύματα και σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), μαζί με μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Αίτημά τους η καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για 18 μήνες, ενώ παράλληλα, όπως υποστηρίζει το σωματείο ΣΕΜΙΣΕΑ, με τις αλλαγές που προωθούνται απειλούνται με μειώσεις μισθών, απολύσεις και αλλαγή συμβάσεων εργασίας.

Οι γονείς των παιδιών διαμαρτύρονται για τις περικοπές στα επιδόματα ΑμΕΑ και τη σύνδεσή τους με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που όπως λένε «η κυβέρνηση δρομολογεί». Παράλληλα, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την επιβολή νέων φόρων σε καύσιμα, τηλεφωνία, αναπηρικές συντάξεις αλλά και τις θεραπείες των παιδιών καθώς και για τις περικοπές μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής.

«Η πολιτική αυτή έχει σαν στόχο το φόρτωμα του κόστους για τις ανάγκες πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, στην ίδια την οικογένεια, αλλά και στους εργαζομένους», σημειώνει ο σύλλογος, προσθέτοντας πως «μετά την κοροϊδία της 13ης σύνταξης, με την 1η του χρόνου νέοι φόροι, νέες περικοπές. Τώρα για το καλό μας, κόβουν θεραπείες και βάζουν κόφτη στις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση των παιδιών μας».

Οι γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ ζητούν:

 • Να σταματήσει κάθε πληρωμή των γονιών για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.
 • Την κάλυψη να αναλάβει το κράτος.
 • Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού και άμεση καταβολή δεδουλευμένων.
 • Αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των οφειλών στις οικογένειες και επαγγελματίες του χώρου.
 • Δημόσια υγεία-πρόνοια και Ειδική Αγωγή.
 • Να βρουν δικό τους σχολεία τα 200.000 παιδιά που είναι εκτός της Ειδικής Αγωγής.

Αντιπροσωπία του Σωματείου έγινε δεκτή από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, όπως ανέφεραν εξερχόμενοι της συνάντησης, δήλωσε ανενημέρωτη για τα θέματα που τους αφορούν, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων τους.

IMG_8382 IMG_8381 IMG_8379

f59pqy77

Φωτορεπορτάζ-βίντεο: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar χψψ

  Τι τους νοιάζει για τα άτομα με ειδικές ικανότητες; το πιο
  πιθανό είναι οτι τα περισσότερα από τα εξαίρετης καλωσύνης αυτά άτομα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου! Οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα στηρίξουν!!!!!

 2. avatar Dim Kent

  13η σύνταξη είναι, αυτό λένε ακόμα και τώρα.
  Πάμε λοιπόν όλοι μαζί: Ανοίξτε το στοματάκι σας, μασήστε το σανουδάκι σας, καταπιείτε το. Μετά απαραιτήτως ένα ποτηράκι νερό για να κατέβει!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει