Επί ποδός θα παραμείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφερειακής ενότητας (Π.Ε.) και των κατά τόπους δημοτικών αρχών σε όλο το μήκος του νομού, καθώς μπορεί να άλλαξε η ονομασία του νέου κύματος κακοκαιρίας που επικρατεί, όχι όμως η ένταση και σφοδρότητά του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, εντονότερη χιονόπτωση σημειώνεται από το Αρδάνιο του δήμου Σουφλίου και προς βόρεια σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, καθώς και στην Εγνατία στο τμήμα Αλεξανδρούπολης – Ροδόπης, όπου το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου έξι ώρες και στα δύο ρεύματα, όταν διπλώθηκαν κάθετα στο οδόστρωμα δύο νταλίκες, εξαιτίας του παγετού που είχε σχηματιστεί.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς σημείωσε ότι μετά την ακινητοποίηση των δύο επαγγελματικών οχημάτων τα μηχανήματα της Εγνατίας Α.Ε. φροντίζουν να παραμένει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο σημείο, ωστόσο, εφιστά την προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων επιβάλλεται, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε κάποια σημεία στο βόρειο τμήμα του νομού, καθώς και στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, ενώ ανοιχτό παραμένει το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, στο οποίο όμως η κυκλοφορία επίσης, πρέπει να διεξάγεται μετά μεγίστης προσοχής και με τους οδηγούς να φέρουν τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.

«Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε όλο το οδικό δίκτυο τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω του παγετού που σχηματίζεται, όμως από τα ξημερώματα αναμένουμε ηπιότερη μορφή των καιρικών φαινομένων», αναφέρει ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξαιτίας της χιονόπτωσης, της παγωνιάς και των εκτάκτων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση των δημάρχων στους δήμους Φλώρινας, Γρεβενών και Δεσκάτης της Π.Ε Γρεβενών.

Επίσης στον δήμο Βοϊου και στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού του δήμου Σερβίων Βελβεντού της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα , τις μεγάλες ποσότητες χιονιού και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.