Η διενέργεια κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της διάδοσης επιδημίας ζώων και συγκεκριμένα για τυχόν μόλυνση ζωικού κεφαλαίου στη Νότια Ρόδο από την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία κτηνοτροφικής μονάδας αιγοπροβάτων ορισμένα εκ των οποίων έχουν μολυνθεί από βρουκέλλωση ζητήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Παλαιολόγου, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Αρνίθας αλλά και ο πρώην πρόεδρος του τοπικού Αρνίθας, καταγγέλλοντας φθορές γεωργικών καλλιεργειών, απειλές και μόλυνση ζώων από βουρκέλλωση, από ένα κτηνοτρόφο.

Οι ανωτέρω που θα υποβάλουν και εγγράφως την καταγγελία τους διατείνονται ότι ένας κτηνοτρόφος παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας τους δεν περιορίζει τα 500 περίπου ζώα που εκτρέφει στα διαμερίσματα Απολακκιάς, Μεσαναγρού και Αρνίθας με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταστρέφουν γεωργικές καλλιέργειες αλλά και να μολύνουν με βουρκέλλωση κι άλλα ζώα!

Επεσήμαναν επιπλέον ότι πέραν των φθορών που προκαλούν τα ζώα του κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους καθώς κατ’ επανάληψη έχουν βρεθεί μολυσμένα από βρουκέλλωση ζώα του και δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για να περιοριστεί η ασθένεια, που μπορεί να αποβεί μοιραία και για τον άνθρωπο. Τονίσθηκε εξάλλου ότι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής χαρακτήρισε ως μολυσμένη από βρουκέλλωση την εκτροφή του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου.

Πηγή: dimokratiki.gr