Άμεση συνάντηση του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση με τη δημοτική αρχή Μινώα Πεδιάδας και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρίας Καλογεράκης για το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου.

Σε επιστολή του προς τον κ. Ραγκούση, ο δήμαρχος τονίζει την ανάγκη ενημέρωσης για το χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια του οποίου προγραμματίζεται η αναδημοπράτηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, καθώς και για τον σχεδιασμό του υπουργείου σε σχέση με τις μεταβολές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργο.

Επίσης, επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας που θα πρέπει να υπάρχει με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς για κάθε μεγάλο έργο, υπογραμμίζει ξανά τη θέση της δημοτικής αρχής Μινώα Πεδιάδας σχετικά με την κατασκευή του έργου, που είναι θετική υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στην ανάγκη οι προδιαγραφές του νέου διεθνούς αεροδρομίου να είναι αυτές ακριβώς που έχουν προβλεφθεί από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει μέσα από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.