Κλειστά θα παραμείνουν στον Βόλο και την περιφέρειά του αύριο όλα τα σχολεία λόγω του χιονιού και του παγετού που επικρατούν στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου αναφέρει ότι «με απόφαση του Δήμου Βόλου δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην περιοχή ευθύνης του.

«Αύριο και μετά από νέα ενημέρωση, από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών, θα υπάρξει επανεξέταση της κατάστασης, για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, για την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, και έγκαιρη ενημέρωση με υπευθυνότητα και απόλυτο σεβασμό στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία αύριο, Δευτέρα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με βάση τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιοι παράγοντες και σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Κυριακή και τις προγνώσεις για τη Δευτέρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και όχι τόσο στο χιόνι που υπάρχει στους ορεινούς οικισμούς και έχει αντιμετωπιστεί. Οι αρμόδιοι παράγοντες, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, έχουν αποφασίσει τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους, χωρίς καθυστέρηση.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος της ορεινής Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, ο δήμος έχει ρίξει περίπου 100 τόνους αλάτι στο δίκτυο της αρμοδιότητάς του και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Απαιτείται, όμως, προσοχή από τους οδηγούς τις πρωινές ώρες λόγω του παγετού, όπως και από τους γονείς που θα μετακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία.

Αντίστοιχα, προσοχή εφιστάται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξάνθης, κυρίως για τους οδηγούς που θα μετακινηθούν προς την ορεινή Σταυρούπολη, ενώ ηπιότερη εμφανίζεται η κατάσταση στους πεδινούς δήμους και απολύτως ομαλή στην πόλη της Ξάνθης.