Ως σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, χαρακτήρισε την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας. Όπως τόνισε, κατά την διάρκεια αυτοψίας που έκανε σήμερα μαζί με στελέχη του ΟΣΕ, «το έργο αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση της οικονομικής ζωής, στην τουριστική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «η περιφέρεια ανταποκρίνεται με αυτό το έργο στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση από και προς την Πάτρα, το νέο λιμάνι και την βιομηχανική περιοχή». Ταυτόχρονα είπε, ότι «θα ωφεληθεί σημαντικά η περιοχή της δυτικής Αχαΐας, που έχει αγροτικό και τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι μεγάλο αριθμό παραθεριστών».

Το έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων, από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως τον σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους 20,8 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν και θα διαμορφωθούν στάσεις στις περιοχές Άνθεια, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι Ιτιές, παραλία Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Ακόμη, στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει εγκατάσταση νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της λειτουργίας υφιστάμενων συστημάτων, σε 32 σημεία.