Παραμονή της ιστορικής εξέγερσης των φοιτητών και των νεολαίων, στο Πολυτεχνείο, συνεχίστηκε και πάλι αθρόα η κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών από κόμματα, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, μετά από μία έντονη νύχτα που προηγήθηκε με τα επεισόδια στην περιοχή κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα

Παρόλο το τσουχτερό κρύο πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν στο χώρο όπου διαδραματίστηκαν τα τραγικά γεγονότα τη 17η Νεόμβρη του 1973, με την εισβολή των χουντικών στρατιωτικών δυνάμεων και την καταστολή των φοιτητών.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, και τον  γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας.

Ο Ν. Βούτσης δήλωσε πως «εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σε αυτούς τους πρωταγωνιστές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως «τιμούμε με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη τα παιδιά που έπεσαν εδώ. Σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζουμε τα οράματά τους και οι θυσίες τους να μην έχουν πάει χαμένα».

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αντεγκλήσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα νεαρών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκε και μία μικρή αντιπροσωπεία προσφύγων.

polytexn2 polytexn5 polytexn6 polytexn7 polytexn8 polytexn9 polytexn10 polytexn11 polytexn12 polytexn13 polytexn14 polytexn15 polytexn16 polytexn17 polytexn18polytexn4 polytexn3