Με απόφαση της κυβέρνησης δεν θα πληρωθεί το προσωπικό των ΟΤΑ, που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή απορριμάτων στους ΧΥΤΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στον ΕΣΚΝΑ και τον ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε πριν από λίγο, ο υπουργός Εσωτερικών, κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα, που τους παρέχεται, να αναθέσουν τις υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς απορριμάτων, καθώς και υπηρεσίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων, σε ιδιώτες.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Καστανίδης, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα εξασφαλιστεί η λειτουργία των ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης, στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση αμέσως, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο πλαίσιο, για τη λειτουργία υπηρεσιών καθαριότητας στον ΟΤΑ.

Αναφερόμενος δε στα σημερινά επεισόδια και στον προπηλακισμό του δημάρχου Αθηναίων, από εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για φαινόμενα απίστευτης βαρβαρότητας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι τέτοιες σκηνές από ‘παλικάρια’, συνδικαλιστές της ΠΟΕ -ΟΤΑ, που δεν σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα, πρέπει να καταδικαστούν από όλους.Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον εισαγγελέα Αθηνών να ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος αυτών που άσκησαν βία.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρακάλεσε τους πολίτες να κάνουν λίγη υπομονή και είπε ότι η κυβέρνηση θα μείνει στο καθήκον της, ενώ κατηγόρησε τους συνδικαλιστές για αδιαλλαξία.

Πηγή: 24h.gr