Επέστρεψε ο εφιάλτης των κατολισθήσεων στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου με βράχους να πέφτουν εξαιτίας της κακοκαιρίας που σημειώθηκε την Τρίτη , χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί ατύχημα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η κατολίσθηση απομακρύνθηκαν τα κομμάτια των βράχων και τα χώματα, ενώ τοποθετήθηκαν και φωτεινοί σηματοδότες που ειδοποιούσαν τους οδηγούς πως η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ένα ρεύμα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το taxydromos.gr, ε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας πτώσεις  «Όλο το καλοκαίρι είχαμε ηρεμήσει και δεν είχαμε καμία κατολίσθηση. Στην πρώτη βροχή πέφτουν βράχια. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, η περιοχή μας θα μείνει αποκλεισμένη όλο το χειμώνα. Τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο που θα χειμωνιάσει και θα βρέξει δύο και τρεις μέρες συνεχόμενα; Δεν θα ξέρουμε από πού να πρωτομαζέψουμε βράχους», είπε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου.

Όπως τόνισε ο κ. Αντώνογλου από πέρσι οι μοναδικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σημεία που σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις ήταν η ρίψη χαλικιών. «Δεν έγινε τίποτα άλλο, ούτε άσφαλτο που είχαν πει ότι θα ρίξουν δεν έριξαν».

Στις 29 Οκτωβρίου θα γίνει σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες.