Επιπλέον 2.500 νοικοκυριά στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Εξασφαλίστηκαν κονδύλια 19,1 εκατ. ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
20:56
02/11/2016
Επιπλέον 2.500 νοικοκυριά στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»
loading

Περίπου 2.500 νοικοκυριά επιπλέον, εντάσσονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» ύστερα από την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 19,1 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για δικαιούχους, που αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

Οι πρόσθετοι πόροι εκταμιεύθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξανδρου Χαρίτση, ενώ συνολικά οι δικαιούχοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα φθάσουν τους 8.000.

Με την εν λόγω ΚΥΑ πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές, ώστε να εξασφαλισθούν πόροι 19,1 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Σημαντική παράμετρος της τροποποίησης της ΚΥΑ όπως τονίζεται, είναι ότι οι πόροι που διατίθενται, είναι αποκλειστικά εθνικοί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει