Κρατώντας πανό στα χέρια, στο οποίο αναγράφονταν «Όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ, Όχι στον ΕΦΚΑ», συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ  ανέβηκαν στο βήμα την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέδριο του ΙΚΑ.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε μια προσπάθεια να τους εφησυχάσει τους είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι προς το συμφέρον όλων. «Εντάξει συνάδελφοι, φτάνει. Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε», τόνισε ένας από τους διοργανωτές του συνεδρίου.

Ο γενικός γραμματέας εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Αττικής, Νίκος Κεκές, τόνισε ότι:

«Ήτανε μια κίνηση που έπρεπε να γίνει για να δείξουμε την διαφοροποιήση μας ως προς αυτό που πάει να γίνει. Πιστεύουμε ότι ο ΕΦΚΑ είναι ο Δούρειος Ίππος με τον οποίο θα μας φέρουνε όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους προς τα κάτω. Δηλαδή είτε συντάξεις είναι είτε παροχές θα πάνε προς τα κάτω.

Η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου  ήτανε ότι όλα θα γίνουν καλώς με τον ΕΦΚΑ και θα είναι συμφερότερος με όλους, εμείς δεν το βλέπουμε να γίνεται έτσι. Υπάρχουνε τρία διαφορετικά ταμεία, εμάς η θέση μας είναι να υπάρχουν τρία ταμεία, πρέπει να υπάρχει ένα ταμείο μισθωτών, ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών και ένα αγροτών. Είναι κατηγορίες διαφορετικές, με διαφορετικές ανάγκες, δεν γίνεται όλα να στοιβαχτούν ξαφνικά σε μια κατηγορία».

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος