Αύριο πιθανότατα η επιλογή νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής

Δεν συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΕΑ λόγω των πολλών υποχρεώσεων του πρωθυπουργού


ΕΛΛΑΔΑ
23:36
28/09/2016
Αύριο πιθανότατα η επιλογή νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής
loading

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η θέση του οποίου παραμένει κενή μετά την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του Ιωάννη Καρατζιά.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ΚΥΣΕΑ δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα λόγω των πολλών υποχρεώσεων του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του, ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους αρχών και για «διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και της προσωπικής του αξιοπρέπειας».

Πηγές του υπουργείου απέδωσαν την παραίτηση στο γεγονός ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλει δύο εισηγήσεις για την βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Π.Σ., που κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς φέρεται ότι έκαναν διακρίσεις και δεν συμφωνούσαν με τις υποδείξεις του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, που να εναρμονίζει το βαθμολογικό της Πυροσβεστικής, με αυτό της Αστυνομίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει