Ο νέος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους παραδίδεται σήμερα στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το κέντρο οικιοθελούς κράτησης είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει περίπου 500 ανθρώπους.

Πρόκειται για τον ίδιο χώρο που ως αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση αποκαλούσε «Νταχάου» και ζητούσε το κλείσιμό του λόγω των «απάνθρωπων και εξευτελιστικών συνθηκών».

Τον χώρο επισκέπτεται αυτή την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο.

Ο κ. Τόσκας και ο κ. Φιλιππάκος θα επιθεωρήσουν το χώρο όπου ήδη βρίσκονται οι πρώτοι φιλοξενούμενοι.

Ένα συρματόπλεγμα χωρίζει όσους θα μένουν μέσα από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα γίνεται σωματικός έλεγχος σε όσους εισέρχονται στον χώρο.

amygdaleza10 amygdaleza8 amygdaleza2 amygdaleza3 amygdaleza4 amygdaleza5 amygdaleza6 amygdaleza7 amygdaleza11 amygdaleza12 amygdaleza13 amygdaleza14 amygdaleza9 amygdaleza15 amygdaleza16 amygdaleza17 amygdaleza18 amygdaleza1 amygdaleza19 amygdaleza20 amygdaleza21 amygdaleza22 amygdaleza23

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος