Στην κατάσταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico με τίτλο «Τροπή σε φυγή χιλιάδων μεταναστών από φλεγόμενο προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα».

Χιλιάδες μετανάστες αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε προσφυγικό καταυλισμό στο νησί της Λέσβου, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομική πηγή δήλωσε στο AFP ότι περίπου 3.000 έως 4.000 μετανάστες έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό της Μόριας, ενώ οι αρχές δεν θεωρούν ότι έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Φημολογείται μάλιστα, σημειώνει ο αρθρογράφος, ότι η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε εσκεμμένα, ως διαμαρτυρία για τις συνθήκες στον εν λόγω καταυλισμό.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφερόμενο στην κριτική που έχει ασκηθεί από τις ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με την κατάσταση στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, όπου επικρατεί συνωστισμός και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης.