Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης, συμμετέχοντας στη 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης εξέφρασε την αντίθεσή της Ομοσπονδίας στην εργασιακή εφεδρεία τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημόσια νοσοκομεία και ταΚέντρα Υγείας διαθέτουν προσωπικό που είναι μικρότερο από αυτό που χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργία τους.

Υπογράμμισε  ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν περικοπεί από 20% έως 50% και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μόνο μέχρι το Μάιο.

Τέλος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μείωση 40% στα εισοδήματα. «Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ,δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι άλλα νέα μέτρα. Καλούμε τη κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να αλλάξει πολιτική όσο είναι νωρίς ακόμη» πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

Τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ , τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας λειτουργούν από τις 11.00-15.00 με προσωπικό ασφαλείας.