Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο διακοπής της μισθοδοσίας στους εργαζομένους των ΜΜΜ κρούει το υπουργείο Υποδομών, καθώς μετά τις απεργίες τους, τα ελλείμματα αυξάνονται και το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει τους προϋπολογισμούς.

Σε ανακοίνωση του, ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζει ότι: «πρέπει όλοι να γνωρίζουν την τραγική αλήθεια διότι, όπως είναι επόμενο, σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου συνολικά η λειτουργία των εταιρειών δημόσιας συγκοινωνίας για το 2011 θα στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη 249 εκατομμύρια ευρώ ο όμιλος ΟΑΣΑ και 191 εκατομμύρια ευρώ ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα των προϋπολογισθέντων για το 2011 και περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ελλείμματα κατά περίπου 150 εκ. ευρώ.

«Κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους» ξεκαθαρίζει ο Γ. Ραγκούσης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει σχετικά με τις απεργίες ότι «οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές επιδιώκουν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές εξυγίανσης των εταιρειών αυτών».

Τέλος καλεί τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να δείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών σεβόμενοι τις θυσίες όλων αλλά και τις δικές τους.