Επίσκεψη στο παλιό δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής συνοδευόμενος από τον Αργύρη Μπούμπα, Προϊστάμενο βορείου Ελλάδος της Κατασκευαστικής Εταιρείας «Θέμις», συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργο Κυμπαρίδη και την πρόεδρο εφετών Θράκης για την λειτουργία και την χρήση του παλιού δικαστικού μεγάρου.

Πέρα από την στέγαση κάποιων αναγκών του εφετείου Θράκης που καλύπτει όλη την περιφέρεια στις σκέψεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να αποτελέσει, λόγω και της ιστορικής του αξίας, ένα μουσείο δικαιοσύνης, το οποίο δεν υπάρχει στην χώρα μας.

Η «Θέμις Κατασκευαστική» είναι η εταιρεία του υπουργείου δικαιοσύνης για τα δικαστικά μέγαρα αλλά και τις φυλακές. Η εν λόγω εταιρεία θα αναλάβει την επισκευή και άμεση αποκατάσταση του κτιρίου.

Η επίσκεψη του κυρίου Πεταλωτή είχε διττό χαρακτήρα, αφενός την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση του παλιού δικαστικού μεγάρου της Κομοτηνής κι αφετέρου τις κατευθύνσεις αξιοποίησης και λειτουργίας του.

πηγή: komotinipress