Να μπει αυστηρό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μετάφραση, σε δύο γλώσσες, του ογκωδέστατου παραπεμπτικού βουλεύματος της υπόθεσης Siemens ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τον κ. Ντογιάκο να διαβιβάσει το βούλευμα που αφορά στην υπόθεση της  Siemens στο υπουργείο Εξωτερικών και αφού συνεννοηθεί με τους υπευθύνους της αρμόδιας υπηρεσίας Εξωτερικών να θέσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης στη Γερμανική και τη Γαλλική γλώσσα.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγα μόνο 24ωρα μετά τις αιτήσεις που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζητώντας την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν.

«Όχι» σε αίτημα αναίρεσης

Την ίδια ώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην  στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου  στην υπόθεση  Γιώργου Καραπλή, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία αναβλήθηκε η δίκη της  Siemens καθώς δεν είχε επιδοθεί μεταφρασμένο  το βούλευμα στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους. Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση έχει «ειδική, πλήρη  και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία».