Κινητή Αστυνομική Μονάδα στη Μεσσηνία ξεκινά περιπολίες

Τι ακριβώς θα κάνει


ΕΛΛΑΔΑ
12:04
19/07/2016
Κινητή Αστυνομική Μονάδα στη Μεσσηνία ξεκινά περιπολίες
loading

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Μεσσηνία και σήμερα το πρωί, μαζί την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας, θα ανακοινώσουν την έναρξη λειτουργίας στο νομό της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr ο κ. Αναγνωστάκης χθες περιόδευσε σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου σήμερα να κάνει τις ανακοινώσεις στη Μεσσηνία. Αυτές θα γίνουν μαζί με το γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο Διαμαντή Μητρόπουλο και το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχο Σταύρο Τουφεξή.

Τι θα κάνει

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί και στη Μεσσηνία, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στενότερη συνεργασία μαζί τους και, κατ' επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στους ακόλουθους άξονες:

-διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη

-συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου

-επαναπροσδιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών

-ικανοποίηση των αναγκών και προσδοκιών των πολιτών

-απάντηση στο χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες

-έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές

-αποφυγή ταλαιπωρίας μετάβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες των ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει