Την επαναπροκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ζήτησαν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων που συναντήθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια καταγραφής τους και εμπέδωσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

Όπως ανέφερε το μέλος της ομάδας συντονισμού του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Μπάμπης Παπαϊωάννου, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα πρέπει να θέτει τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να μην μπορούν να υποβάλλουν αίτηση φορείς που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, συνεργάζονται με περισσότερους από πέντε δήμους και δεν έχουν οικονομικό απολογισμό.

Ως παραδείγματα ενεργούς δράσης εθελοντικών οργανώσεων, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξή της σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας το 2014, αλλά και την συνεισφορά όσων οργανώσεων διοργανώνουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εκδηλώσεις καθαρισμού παραλίμνιων περιοχών και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τις Σέρρες, τη Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα, ενώ έγινε μια πρώτη προσπάθεια ανταλλαγής ιδεών και προγραμματισμού για κοινή δράση στο μέλλον.