Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη. Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν να δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο και σήμερα η εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι λίγο καλύτερη καθώς είναι πιο ασθενής ο αέρας.

Η φωτιά κατακαίει κατά κύριο λόγο σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα στα ανατολικά, προς την πλευρά της Πάρνηθας. Το πρώτο καίει μέσα σε χαράδρες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις. Στο δεύτερο καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά προς την Πάρνηθα.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα ΟΤΑ ενώ μόλις ξημέρωσε απογειώθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Η Αθήνα έχει καλυφθεί από σύννεφο καπνού ενώ σε όλη την πόλη κυριαρχεί η οσμή καμένου.

Πτώση καναντέρ

Χθες το πρωί η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς σημαδέυτηκε από την πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Οι χειριστές τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν  στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.