Την αγωνία τους για την ανανέωση των συμβάσεων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που λήγουν στις 30 Ιουνίου, εκφράζουν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Παράλληλα, θέτουν και μια σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν, όπως, μεταξύ άλλων, ενημέρωση για τις πληρωμές για τον μήνα Φεβρουάριο (καταληκτική ημερομηνία 28-Ιουνίου) και για ποιον λόγο «έχουν μείνει απλήρωτοι εκατοντάδες γιατροί ανά την επικράτεια (περίπου το 10% του συνόλου) για τον μήνα Ιανουάριο».

Όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί επιβαρύνονται με καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από την 1η Ιουλίου.

Θέση για το θέμα έχει πάρει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει «ολιγωρία» από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις. Για «ατέρμονες» διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος εκτιμά ότι «εκ των πραγμάτων, θα οδηγηθούμε ξανά σε νέα παράταση των συμβάσεων, για να υπάρχει η στοιχειώδης περίθαλψη των πολιτών, με όρους που είναι για τον ΠΙΣ ανισοβαρείς και οδηγούν τους νέους γιατρούς στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση».