Τις 56 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σήμερα και κατά τις μεσημβρινές ώρες εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές, μόνο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την χτεσινή πυρκαγιά, στις ‘Ακρες Μεγάρων, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.

Από τις πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στην Δυτική Αττική, οι τρεις σβήστηκαν αμέσως, πριν προλάβουν να προξενήσουν ζημιές, ενώ οι δύο άλλες είναι αυτή την ώρα σε ύφεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση βρίσκονται:

1. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Καντήλι της Νέας Περάμου Αττικής, στις 13:05.

Η φωτιά αυτή εκδηλώθηκε στο βουνό, σε έκταση με πουρνάρια, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεση μέχρι και πριν από λίγο ελάμβαναν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 7 υδροφόρες ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα.

2. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος με πεύκα, στο Παλαιοχώρι – Παλαιοκούνδουρα στα Μέγαρα Αττικής, στις 15:30, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στην αρχή, καθώς ο αέρας την κατηύθυνε προς τον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα. Ο κίνδυνος όμως αποσοβήθηκε, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 8 οχήματα ΟΤΑ και μέχρι πριν από λίγο, ένα ελικόπτερο και οκτώ αεροπλάνα.

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές, αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες μέρες κάνει έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

3. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.