Παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Το κοινό παρακολούθησε πώς λειτουργούσαν τα 30 γρανάζια του πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας


ΕΛΛΑΔΑ
21:06
14/06/2016
Παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
5
loading

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων παρουσιάστηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον καθηγητή Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. Γιάννη Χ. Σειραδάκη σε μια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη και παρακολούθησαν ευρωβουλευτές Έλληνες και ξένοι, αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών οργάνων και πλήθος κόσμου.

Με τη βοήθεια ενός προτύπου του Μηχανισμού, το κοινό παρακολούθησε πώς λειτουργούσαν τα 30 γρανάζια του πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας, πώς μελετούσαν τους πλανήτες και προέβλεπαν τις εκλείψεις.

Όπως ανέφερε ο Μ. Σειραδάκης ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ένας αρχαίος υπολογιστής. Είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου 2.000 χρόνια και μπορούσε να υπολογίσει τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης και των υπόλοιπων, έως τότε γνωστών, πλανητών στον ουρανό όπως και τις εκλείψεις. Ο Μηχανισμός μπορούσε επίσης να προβλέπει πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Με αφορμή την εκδήλωση και το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε, ο Γ. Γραμματικάκης δήλωσε : “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την «παράλληλη Ελλάδα». Πέρα και πάνω από την Ελλάδα της κρίσης, η οποία κυριαρχεί εδώ, στις Βρυξέλλες, τα τελευταία χρόνια. Ο θαυμασμός των καλεσμένων για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και για τα σύγχρονα επιτεύγματά του, αποδεικνύει ότι υπάρχει η μαγιά που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Αρκεί βέβαια να πείσουμε γι’ αυτό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Θειουλης

  Εκτός απο τις καταπληκτικές αστρολογικές γνώσεις που είχε ο κατασκευαστής του ένα λογω μηχανισμού, έχουν άραγε αναλογιστεί ο κατασκευαστής των 30 γραναζιών του μηχανισμού τι μάστορας με [...] ήταν, αφού χωρις τον εξολπλισμο ακρίβειας που έχουμε σήμερα κατόρθωσε να κατασκευάσει τέτοια γρανάζια έργα τέχνης και τόσο λειτουργικά. Έχει αναλογιστεί κάποιος αν δεν εξολόθρευαν οι διάφοροι( .......) αγράμματοι αυτή τη ράτσα ανθρώπων που θα είχαμε φτάσει σήμερα; Τι κακό πράγμα ο φθόνος.

 2. avatar Celtic

  Μακάρι να υπάρξουν και άλλες ανάλογες ενέργειες...

 3. avatar Apostolos T

  Ένα μοναδικο επίτευγμα της αρχαίας Ελλάδας και μια πρωτοβουλία από έναν από τους ελάχιστους εκπροσώπους της σύγχρονης Ελλάδας που μπορούμε να είμαστε υπερηφανοι.Εαν μιλάμε σοβαρά κάποια στιγμή για οικουμενικη κυβέρνηση μόνο τέτοιοι άνθρωποι έχουν θέση!

 4. avatar ANTE RE

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ;;; Ε;;;;;;

  1. avatar Φυσικά έχουν

   Frappé Öle

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει