Εργάσιμη είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης η Δευτέρα 20 Ιουνίου του 2016, εκτός εάν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντήσει θετικά στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, να οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αποστολή της σχετικής επιστολής στον υπουργό, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Εν αναμονή της απάντησης του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βγάλει εκ νέου ανακοίνωση για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει αναφορικά με το θέμα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, προσθέτοντας ότι «εφόσον δεν υπάρξει διαφοροποίηση στην ισχύουσα νομοθεσία, η Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 παραμένει εργάσιμη για την αγορά της πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης, επί σειρά ετών γιόρταζε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, κλείνοντας την αγορά της, με βάση την υπ’αριθ. 22/οικ.21964 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία όριζε την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, καταργήθηκε η παραπάνω αρμοδιότητα, με αποτέλεσμα η αργία του Αγίου Πνεύματος να μην ισχύει πλέον για τα παραπάνω καταστήματα της Θεσσαλονίκης.