Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων της Θέρμης, των Βασιλικών και της Σουρωτής, ενάντια στη δημιουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στις παλιές σιταποθήκες Κορδογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 11 το πρωί, κάτοικοι των περιοχών αυτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Θέρμης και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, όπου και έκαναν συμβολικά παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια είχαν προγραμματισμένη συνάντησή τους στο δημαρχείο της Θέρμης, με τον δήμαρχο της περιοχής και βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι, ενώ αρχικά είχαν ενημέρωση από τον δήμαρχο Θέρμης ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα φιλοξενηθούν 1.000-1.500 άτομα, ωστόσο έγγραφο υπουργείου κάνει λόγο για φιλοξενία 3.000 ατόμων.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις ακατάλληλες, αναφέροντας επίσης ότι αυτές βρίσκονται κοντά σε περιοχή με σχολεία, σε χώρους με ζώα και σε εκτάσεις που καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά.

Επιπλέον, επικαλούνται το σχέδιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την ισοκατανομή προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες και σύμφωνα με αυτόν, όπως λένε, στη Θέρμη αναλογούν 241 άτομα. «Μια περιοχή 800 κατοίκων δεν γίνεται να φιλοξενήσει 3000 πρόσφυγες’», τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι ζητούν να τηρηθεί ο αριθμός που αναλογεί στην περιοχή, να αποκλειστούν άλλες θέσεις φιλοξενίας, να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες και να υπάρχουν επαρκή μέτρα αστυνόμευσης.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.