Ο «Δημόκριτος», συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι, από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου, ένα θερινό σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου θα καλύψουν τις εξής θεματικές περιοχές: Περιβάλλον-Ενέργεια-Ασφάλεια, Προηγμένα υλικά, Μικρο-Νανοτεχνολογία και Διατάξεις, Βασική έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Επιστήμες Ζωής, Νέες Τεχνολογίες και Πολιτιστική Κληρονομιά.

Τις διαλέξεις θα πραγματοποιήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και του ίδιου του «Δημόκριτου». Επίσης, στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου και πρακτική εξάσκηση σε επιλεγμένα εργαστήρια.

Στο Σχολείο περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημερίδες, μία μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και μία σύνδεσης έρευνας και εκπαίδευσης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 25 Ιουνίου. Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή, ενώ θα δοθούν πιστοποιητικά σε όσους έχουν συμπληρώσει έναν ελάχιστο αριθμό ωρών παρακολούθησης.