Ξεκινούν σήμερα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση.

Πρεμιέρα θα κάνουν στις 17:30 σήμερα τα Σώματα Ασφαλείας, με τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς να δίνουν ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια να κάνουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης.

Μετά τις 8 το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρει το κίνημα των Αγανακτισμένων, με συναυλία μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Δύσκολη όμως, θα είναι η αυριανή ημέρα έναρξης της έκθεσης, με τους Αγανακτισμένους να θέτουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο και θα ακολουθήσει πορεία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες ταξί με 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στο Ιβανόφειο. Στις 6 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες θα κάνουν πεζή πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Την ίδια ώρα θα αρχίσουν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα. Και αυτές οι πορείες θα έχουν την ίδια κατάληξη: το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.