Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πανηγυρίζει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο facebook με βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ «τρέχει νερό στον ποταμό» και «προχωράμε παντού», με αφορμή και τις προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας – Νοσηλευτικές Μονάδες Σπάρτης και Μολάων, στην πατρίδα του, την Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο της πόλης έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να στρέφονται στους κτηνιάτρους για να εξυπηρετηθούν!

Αυτό προκύπτει μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες των κτηνιάτρων αλλά και των ασθενών, στις οποίες αναφέρεται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».  Απηυδισμένοι από την έλλειψη γιατρών, τις πολύωρες αναμονές αλλά και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να διανύσουν για να πάνε σε νοσοκομεία άλλων περιοχών, οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε λύσεις και επιλογές που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες.

Τα περιστατικά είναι από αρκετά απλά, το κόψιμο των ραμμάτων, έως και κάπως πιο δύσκολα, όπως η θεραπεία εγκαυμάτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κτηνίατρος Μιχάλη Σπυριδάκης, πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκε να εξυπηρετήσει παιδιατρικό περιστατικό, το οποίο αφορούσε αλλαγή φλεβοκαθετήρα, καθώς έπρεπε η οικογένεια σε διαφορετική περίπτωση να διανύσει απόσταση 120 χιλιομέτρων.

Η Μαρία Κουβάκη, από την άλλη, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι για οφθαλμολογικό πρόβλημα κατέληξε σε κτηνιατρείο της Ιεράπετρας καθώς δεν εφημέρευε ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου και έπρεπε να πάει στον Άγιο Νικόλαο ή το Ηράκλειο!

Όπως τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Αντώνης Τσικαλουδάκης, η είδηση δεν του προκαλεί εντύπωση καθώς οι ελλείψεις στο νοσοκομείο είναι τεράστιες.