Η αντίστροφη μέτρηση για την αναγγελία των απαιτήσεων που έχουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και της ΑΕΓΑ αλλά και της Commercial Value, ξεκινά με την ανακοίνωση από την πλευρά του Επόπτη Χαρτοφυλακίου του καταλόγου με τα ονόματα των ασφαλισμένων, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία προϋποθέτει την ψήφιση του νομοσχεδίου που ολοκληρώνεται αύριο με την προσθήκη ειδικής ρύθμισης που θα επιτρέπει σε όσους έχουν ζητήσει την εξαγορά του συμβολαίου τους να υπαναχωρήσουν της εξαγοράς και να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου.

Η διάταξη αποσκοπεί στην αποκατάσταση σχέσεων ίσης μεταχείρισης με εκείνους τους ασφαλισμένους που έσπευσαν να ζητήσουν την εξαγορά του συμβολαίου τους τόσο από την Ασπίς ΑΕΓΑ όσο και την Commercial Value λίγο πριν το κλείσιμο των εταιρειών, έναντι εκείνων που δεν ανέλαβαν αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι τα αιτήματα εξαγορών υπολογίζονται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 10 εκατ. ευρώ είναι της Ασπίς ΑΕΓΑ και τα 40 εκατ. ευρώ είναι της Commercial Value.

Ήδη με χθεσινή ανακοίνωση ξεκίνησε η διαδικασία για όσους έχουν απαιτήσεις ζημιών από την Ασπίς ΑΕΑΖ, οι οποίοι καλούνται να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη Εκκαθάρισης κ. Κωνσταντίνο Βλαχογιάννη, ενώ η διαδικασία για την κρίσιμη μάζα των ασφαλισμένων ζωής και κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων, που υπολογίζονται στους 300.000 και για τις τρεις εταιρείες, προϋποθέτει τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ.

Μέσα από τη διαδικασία ανάρτησης των ονομάτων και στη συνέχεια της αναγγελίας των απαιτήσεων θα ξεκαθαρίσει σταδιακά και το θέμα των απαιτήσεων που έχουν κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία σύμφωνα με την έκθεση του Επόπτη Ζωής αμφισβητούνται ως προς τη νομιμότητά τους.

Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι αν και έχουν στην κατοχή τους ασφαλιστήριο ζωής της Ασπίς ΑΕΓΑ, τα χρήματα αυτών των συμβολαίων ουδέποτε κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον έλεγχο του Επόπτη Χαρτοφυλακίου τα χρήματα αυτά αποτέλεσαν δανεισμό του πρώην μεγαλομετόχου της εταιρείας Παύλου Ψωμιάδη και ως εκ τούτου αμφισβητούνται ως προς τη νομιμότητά τους και το δικαίωμα των κατόχων τους να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου.
Πηγή: insuranceworld.gr