Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την εκπαίδευση ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Οι τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στα θέματα της εκπαίδευσης (ολοήμερα, νηπιαγωγεία, ειδική αγωγή κ.λπ.) χωρίς μάλιστα κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, 7.000 – 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. που εργάζονται φέτος να οδηγηθούν την επόμενη χρονιά στην ανεργία και ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών να τεθεί σε κατάσταση υπεραριθμίας και κινητικότητας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το υπουργείο Παιδείας «όχι μόνο δεν πραγματοποιεί ούτε έναν μόνιμο διορισμό από τους 20.000 που είχε υποσχεθεί, για τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, αλλά με τις ρυθμίσεις που ψήφισε, μειώνει τον αριθμό των αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά από 40 – 50%».

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και καλεί τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αποσύρει άμεσα τις ρυθμίσεις για τα ολοήμερα, τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή. «Κανείς αναπληρωτής που εργάζεται φέτος να μην μείνει άνεργος του χρόνου» αναφέρει.