Αναχώρησαν πριν από λίγο από την Κοζάνη οι πρόσφυγες που διέμεναν στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Οι 229 Σύροι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η μεταφορά τους αποφασίστηκε από την ανάγκη να πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης του εξοπλισμού του σταδίου αφού το κλειστό γυμναστήριο θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά βόλεϊ που θα γίνει στα μέσα Ιουνίου, ενώ θα είναι και το επίσημο προπονητικό κέντρο της ελληνικής εθνικής ομάδας.

Οι πρόσφυγες έμειναν ογδόντα ημέρες στη Κοζάνη με τους εθελοντές να στηρίζουν από την πρώτη στιγμή την λειτουργία του καταυλισμού. Η στιγμή του αποχωρισμού ήταν δύσκολη για πολλούς. Συγκίνηση, δάκρυα, κλάματα από μικρά παιδιά, αγκαλιές με πολλές ευχαριστίες για την ανθρωπιά των ανθρώπων της πόλης και ευχές για καλύτερη τύχη και ομορφότερη ζωή. Όλοι οι εθελοντές, από το συσσίτιο, τις αποθήκες, την υποστήριξη, το ιατρείο, το φαρμακείο, τις υποστηρικτικές ομάδες, αλλά και άνθρωποι της πόλης, των διπλανών χωριών που τους φιλοξένησαν για λίγο στα σπίτια τους, ήταν παρόντες για να τους αποχαιρετήσουν. Όλοι κρατούσαν και κάποιον στην αγκαλιά τους.

Εκεί βρέθηκε και δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Ιωαννίδης με όλους τους αντιδημάρχους του δήμου και ευχήθηκε στους πρόσφυγες καλή συνέχεια στη ζωή τους.