Εργαζόμενοι διέκοψαν το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ

Ζητούν να επιλυθούν τα εργασιακά θέματα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται


ΕΛΛΑΔΑ
17:09
19/04/2016
Εργαζόμενοι διέκοψαν το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ
1
loading

Την έντονη ανησυχία των εργαζομένων του ΟΛΠ προκαλεί το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στο λιμάνι του Πειραιά με την επικείμενη είσοδο της Cosco, μετά και την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ, για την αγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Ομάδα εργαζομένων διέκοψε τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, λέγοντας πως όσο δεν τίθενται προς συζήτηση τα εργασιακά θέματα που τους απασχολούν, δεν θα συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση.

Τελικά η σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. που επρόκειτο να συζητήσει τη νέα τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και ΟΛΠ, αλλά και αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας αναβλήθηκε, ενώ το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου, αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, αλλά και η υπογραφή από τα εμπλεκόμενα υπουργεία με κοινή υπουργική απόφαση, του νέου επικαιροποιημένου γενικού κανονισμού εργασίας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Προσέθεσε ότι ήδη το δ.σ. υπό τη νέα του σύνθεση στην πρώτη του συνεδρίαση είχε δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό χωρίς πρώτα να έχουν τεθεί τα εργασιακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ στις γενικές υποχρεώσεις και ευθύνες του νέου ΟΛΠ, στο άρθρο 5.11 αναφέρεται ότι ο Οργανισμός θα απασχολεί και θα διατηρεί επαρκές σε αριθμό και κατάρτιση εργατικό δυναμικό, ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει εγκαίρως και με τον δέοντα τρόπο όλες τις ευθύνες τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση. Προσθέτει επίσης ότι ο ΟΛΠ θα λαμβάνει κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίζει ότι το προσωπικό του είναι εξοικειωμένο με τις υποχρεώσεις του βάσει της παρούσας σύμβασης.

«Ανά πάσα στιγμή ο ΟΛΠ θα διατηρεί ένα ασφαλές αποδοτικό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας χωρίς διακρίσεις. Δίχως να περιορίζεται η γενική εφαρμογή των ανωτέρω, ο ΟΛΠ θα συμμορφώνεται με όλες τις διατάξεις και απαιτήσεις των εφαρμοστέων νόμων και κανονισμών σχετικά με την απασχόληση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και με την υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας», τονίζεται στη νέα σύμβαση παραχώρησης.

Επίσης στο άρθρο 5.12 της ίδιας σύμβασης, υπογραμμίζεται ότι «ο ΟΛΠ θα επιδιώκει να συμπεριφέρεται από κάθε ουσιαστική άποψη ως συνετός και υπεύθυνος εργοδότης και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων θέσεων εργασίας»

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Λιμενεργατών χαρακτήρισε διάτρητα τα συγκεκριμένα σημεία της συγκεκριμένης σύμβασης παραχώρησης υποστηρίζοντας ότι η εργατική νομοθεσία είναι διάτρητη πλέον στα πάντα.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων άπτονται των αρμόδιων εμπλεκόμενων υπουργείων και ότι το ΔΣ της εταιρείας δεν μπορεί να προβεί σε κάποια ρύθμιση επί των αιτημάτων των εργαζομένων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΠΕ : η εργατική νομοθεσία είναι διάτρητη πλέον στα πάντα ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ : ότι το ΔΣ της εταιρείας δεν μπορεί να προβεί σε κάποια ρύθμιση επί των αιτημάτων των εργαζομένων . ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΣΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ 1 9 8 0 ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ . ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ . ΚΑΡΕΚΛΟΥΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΟΥΛΕΣ ΑΦΙΣΟΥΛΕΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΥΛΕΣ ΨΙΛΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ( ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ κλπ ) ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΕΡΟΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ - 30 % ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ( ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ) . ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ( Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ) 6 ΚΑΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΤΩ / ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝΕ ΕΝΤΟΣ 8ΑΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2 0 1 6 .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει