Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ που πήραν στεγαστικά δάνεια προτείνει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός έχει προτείνει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, πρόωρη εξόφληση, ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής.

Οι ρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας, κρίθηκαν αναγκαίες επειδή, όπως σημειώνεται στο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη, «δίνεται έτσι η δυνατότητα σε δικαιούχους του ΟΕΚ, που δημιούργησαν ληξιπρόθεσμη οφειλή, να ρυθμίσουν την οφειλή αυτή είτε με εφάπαξ είτε με τμηματικές καταβολές. Η δυνατότητα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, όπου η στενότητα και απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή των δικαιούχων (π.χ. απώλεια εργασίας) έκαναν δυσμενή τη θέση τους».

Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, η οποία καλούσε το υπουργείο να λάβει μέριμνα για τους δικαιούχους δανείων του ΟΕΚ που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η βουλευτής είχε προτείνει ειδική ρύθμιση εξόφλησης των δανειακών οφειλών ατόμων που είτε έμειναν άνεργα είτε το εισόδημα τους περιορίστηκε.