Εκτός κινδύνου είναι ο ένας από τους δύο άντρες που χτες προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ειδομένη. Ο δεύτερος νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκτελών χρέη διοικητή στο νοσοκομείο Κιλκίς, Αιμίλιος Σάτσογλου, η κατάσταση της υγείας του ενός νεαρού άντρα που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι πάρα πολύ καλή και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας, ενώ ο δεύτερος, λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

Εν τω μεταξύ σε πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν περίπου 500 πρόσφυγες από το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, αντιδρώντας στο κλείσιμο των συνόρων.

Οι πρόσφυγες έφτασαν με πορεία μέχρι το Πολύκαστρο του Κιλκίς, όπου έκλεισαν την αερογέφυρα του Πολυκάστρου με αποτέλεσμα να «παραλύσει» η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς το Κιλκίς, καθώς είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα. Οι πρόσφυγες κάθονται στο οδόστρωμα και σύμφωνα με δήλωση τους είναι αποφασισμένοι να μην φάνε και να μην πιουν τίποτα μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ δηλώνουν αγανακτισμένοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν.