Απεργιακές κινητοποιήσεις, και μάλιστα άμεσα, προαναγγέλλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας στην ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης του κοινού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το μεσημέρι για να πάρει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ τα μέτρα λαμβάνονται με εντολή της τρόικας «η οποία επιβάλει τη μονοπώληση της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα ως μέτρο εξόδου από τη κρίση και αποτελούν χαριστική – φωτογραφική διάταξη για το άνοιγμα πρατήριων από τα σούπερ μάρκετ και την εξόντωση των βενζινοπωλών».

«Η εξαγγελία των μέτρων η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την απόσταση των 110 μ. που όρισε ειδική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως “ασφαλή απόσταση” εκρηκτικής ή καύσιμης ύλης από χώρους συνάθροισης κοινού, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης», τονίζει η ΟΒΕ.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν ληφθούν υπόψη οι θέσεις του κλάδου για το ίδιο θέμα προειδοποίησε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων