Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου, συνέρχεται σε έκτακτη σύγκλησή της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, το πρωί της Τρίτης, μετά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, 6:30 έως 8:30, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, θα αρχίσουν οι εργασίες της συνεδριάσεως. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους συνοδικούς συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει εκ των μελών της ΙΣΙ, μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει η εισήγηση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, με θέμα «Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» και συζήτηση επί της εισηγήσεως.

Την επομένη, Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 9:00, θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις των μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, με θέμα «Περί της διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών εις την Μέσην Εκπαίδευσιν» και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ με θέμα «Τροποποίησις Κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτού».

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, η ΙΣΙ της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Μητροπόλεως Καρπενησίου και τυχόν κενωθησομένων Μητροπόλεων, στην ψήφιση κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.