Οι βούλγαροι οδηγοί φορτηγών, εξοργισμένοι από τα μπλόκα των ελλήνων αγροτών, απέκλεισαν σήμερα την κυκλοφορία σε όλους τους κύριους μεθοριακούς σταθμούς μεταξύ των δύο χωρών, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι οδηγοί φορτηγών δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς μέχρις ότου οι έλληνες αγρότες άρουν τον αποκλεισμό του δρόμου, από την ελληνική πλευρά, με τα τρακτέρ τους. Μια ουρά 17 χλμ είχε σχηματιστεί το μεσημέρι από τη βουλγαρική πλευρά στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα-Προμαχώνας.

«Για έναν και πλέον μήνα επικρατεί κυκλοφοριακό χάος εδώ και εμείς, οι μεταφορικές επιχειρήσεις, είμαστε εκείνοι που έχουν πληγεί πιο πολύ (…) Η κατάσταση μας ανάγκασε να αντιδράσουμε και να στήσουμε αυτά τα μπλόκα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βεσελίν Ντάνκο, ένας από τους οδηγούς φορτηγών που εμποδίζουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε αυτόν τον πολυσύχναστο οδικό άξονα.

Άλλοι δύο μεθοριακοί σταθμοί στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα (Καπιτάν Πέτκο-Ορμένιο και Ίλιντεν-Εξοχή) έχουν επίσης αποκλειστεί.