Πέθανε ο λάτρης των κόμικς Άγγελος Μαστοράκης

Υπήρξε υπεύθυνος του ενθέτου «9» της «Ελευθεροτυπίας»


ΕΛΛΑΔΑ
0:47
11/02/2016
Πέθανε ο λάτρης των κόμικς Άγγελος Μαστοράκης
loading

Έφυγε από τη ζωή, ένας από τους πιο «πιστούς» φίλους των κόμικς και της επιστημονικής φαντασίας, ο Άγγελος Μαστοράκης. Γεννημένος το 1949, ο Άγγελος Μαστοράκης υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού 9, και παλαιότερα του περιοδικού Nova και ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.

Ως υπεύθυνος έκδοσης του ένθετου 9 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», συνέβαλε στο να εξοικειωθεί το κοινό με συγγραφείς της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας, καθώς στα περισσότερα τεύχη συμπεριλαμβανόντουσαν διηγήματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. «...Να γίνει επιτέλους κατανοητό πως η επιστημονική φαντασία είναι το μοναδικό λογοτεχνικό είδος που παρακολουθεί βήμα-βήμα την εξαίσια και ταυτόχρονα αγωνιώδη πορεία της ανθρωπότητας προς το μέλλον, τη μεγαλειώδη και συνάμα τραγική περιπέτεια του Ανθρώπου», ανέφερε ο ίδιος, το 2001, στο τ.72, του «9».

Πέρα από την επιστημονική φαντασία, τα κόμικ, τον εναλλακτικό τύπο, τον κινηματογράφο, (ίδρυσε το Φεστιβάλ SFF-Rated) η μουσική ήταν μια ακόμα από τις αγάπες του. Ο ίδιος υπήρξε μάλιστα ο πρώτος ηχολήπτης της κεντρικής κονσόλας του ιστορικού συναυλιακού κλαμπ «Ρόδον».

Την Παρασκευή, 12/2, στις τρεις το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Σχιστού, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Άγγελο Μαστοράκη. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων, όσοι και όσες το επιθυμούν, παρακαλούνται να διαθέσουν τα χρήματα σε δομές ή έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει