Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί της Κεφαλλονιάς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν στο σημείο εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη της πυροσβεστικής. Ευτυχώς η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κασιδιάρης στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Ευτυχώς μόνον λίγα τετραγωνικά μέτρα κατάφερε να κάψει η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία δίπλα σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία της Σάμου στην περιοχή της Μυκάλης. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας ασπίδα προστασίας στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα σε λίγα λεπτά παρά τους ισχυρούς ανέμους κατάφεραν να τη σβήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, κάποιοι πέταξαν από αμέλεια τσιγάρο, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής αναμένεται να βγάλει το πόρισμα τις προσεχείς ημέρες.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή μας», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Χαράλαμπος Αφάλης.