Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, θα επιδιώξει αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Η απόφαση για συνάντηση με τον υπουργό ελήφθη ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Σώμα έλαβε γνώση για τα προβλήματα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» από τον πρόεδρό του, Βασίλη Παπά και την πρόεδρο των εργαζομένων, Μαρία Γιοκατζή.

Ο κ. Παππάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χρέη ύψους 210 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο «Παπαγεωργίου», με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να μην μπορεί να τακτοποιήσει οφειλές προς τους προμηθευτές, που ανέρχονται σε 75 εκατ. ευρώ, και να κινδυνεύει το νοσοκομείο να μείνει χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Η κ.Γιοκατζή στάθηκε στους ανασφάλιστους που προσέρχονται στο νοσοκομείο και στις ιδιαίτερες ομάδες ασθενών που πληθαίνουν, σημειώνοντας πως «το 2015, το νοσοκομείο έχει παράσχει υπηρεσίες ύψους 5 εκατ. ευρώ γι αυτές τις ομάδες ασθενών, και έχει πάρει λάβει μόλις το 0.8% δηλαδή 40.000 ευρώ».

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα νοσοκομείο σαν το Παπαγεωργίου και να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε να συσταθεί μια αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων και να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας.

«Το νοσοκομείο αποτελεί πυλώνα για τον τομέα της υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και θα πρέπει να ενώσουμε με κάθε τρόπο τις φωνές μας», υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.