Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη μπαίνουν στο επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Για σήμερα οι αγρότες προγραμματίζουν μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο συλλαλητήριο δεν θα παραστούν συντεταγμένα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σήμερα θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων  μπαίνουν και οι αγρότες της Αττικής, καθώς τρακτέρ και αγροτικά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί.

Αγρότες από την Παιανία και τα Σπάτα έχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική οδό, έχοντας τη δυνατότητα να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά για την ώρα με τους αγρότες να ενισχύουν συνεχώς το μπλόκο ενώ συζητούν για το πώς και πότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης χθες το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

 

 

Οι φωνές για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πληθαίνουν συνεχώς, ενώ οι αγρότες του Προμαχώνα, που έχουν και την σκληρότερα στάση μέχρι στιγμής, έκλεισαν την Τετάρτη -επ’ αόριστον το τελωνείο της περιοχής.