Χιονισμένος Ψηλορείτης, χωριά στα λευκά στον ορεινό Μυλοπόταμο, κλειστά σχολεία, και τα τζάκια κι οι ξυλόσομπες να «εργάζονται» στο φουλ για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά: Αυτό είναι το σκηνικά στα ορεινά του νομού, όπου το χιόνι και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις έχουν δυσχεράνει μεταξύ άλλων την κίνηση μέσα στα χωριά, και την πρόσβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στα αγροκτήματα τους και τα μαντριά.

Από τα Ανώγεια μέχρι και το οροπέδιο της Νίδας, τα εκχιονιστικά μηχανήματα καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε οι δρόμοι όσο αυτό είναι δυνατό, να παραμείνουν ανοικτοί για τη διευκόλυνση κυρίως των κτηνοτρόφων, προκειμένου να μπορούν να ταΐζουν τα αιγοπρόβατά τους, δεδομένου ότι το χιόνι ξεπέρασε τα 15 εκατοστά. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εγκυμονούν κινδύνους για τη φύλαξη του πληθυσμού των αιγοπροβάτων, γεγονός που προβληματίζει τους κτηνοτρόφους, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι χιονοπτώσεις και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν. Μάλιστα ο δήμαρχος Ανωγείων, σε ανακοίνωσή του, καλεί όλους όσους κινούνται από και προς το χωριό ή και μέχρι τις εργασίες τους στα πιο ορεινά, να τοποθετούν αλυσίδες στα ελαστικά τους.

Σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, κάτι που θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη. Για τις επόμενες ημέρες θα παρθεί σχετική απόφαση ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού και θα αφορά σε σχολεία των χωριών του ευρύτερου ορεινού Μυλοποτάμου και του δήμου Ανωγείων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αργά τη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω του σχηματισμού παγετού στο δρόμους, όλοι όσοι κινούνται θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.