Σε μαραθώνιο εξελίσσεται τελικά η συνάντηση του υπουργού υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί.

Ενώ η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μία ώρα, μέχρι στιγμής οι συνομιλίες έκλεισαν τουλάχιστον δύο ώρες και πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, βγήκε από το γραφείο του υπουργού δηλώνοντας ότι θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Στελέχη των αυτοκινητιστών δήλωναν πως το κλίμα δεν είναι ούτε θετικό, αλλά ούτε και αρνητικό και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Πριν από τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Ο κ. Λυμπερόπουλος εκτίμησε ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν εσκεμμένη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα και να μην κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες αφού δεν θα γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό.

«Δεν μπορεί να παίζει μαζί μας ο κ. Ραγκούσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο οποίος τελικά πήρε μέρος στη συνάντηση έστω και με καθυστέρηση, η οποία οφείλετο στην μεγαλύτερη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο υπουργός με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είχαν στείλει την Τετάρτη φαξ στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ.Παπανδρέου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τούς απάντησε να στείλουν ανάλογη επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να κλειστεί το σημερινό ραντεβού.