Αποστάσεις από τα σημερινά έκτροπα που σημειώθηκαν στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και αλλού, από ιδιοκτήτες ταξί, πήρε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ απέδωσε τα έκτροπα σε μεμονωμένες ενέργειες αγανακτισμένων ιδιοκτητών που χάνουν τις άδειές τους και ενεργούν αυτόνομα χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία. Καταδίκασε απερίφραστα τις έκνομες αυτές ενέργειες και τόνισε ότι η μειοψηφία αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα, κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση ότι στόχος των προτάσεών του είναι η καρτελοποίηση των ταξί σε βάρος των επαγγελματιών που κατέχουν σήμερα άδειες ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ προανήγγειλε ότι στην αυριανή συνάντηση που έχει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον κ. Ραγκούση θα θέσουν δύο βασικά αιτήματα για να λήξει αμέσως η απεργία. Το πρώτο αφορά στην εφαρμογή του μέτρου της πληθυσμιακής αναλογίας και το δεύτερο στη διατήρηση των σημερινών αδειών.