Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε,  όπως όλα δείχνουν, επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων  καθώς εντοπίστηκε λαγούμι στο πάτωμα κελιού όπου κρατούνται βαρυποινίτες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διαπιστώθηκε στο πάτωμα ενός κελιού της πτέρυγας Γ2 ένα άνοιγμα. Χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες . Πάντως, τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «το άνοιγμα» είχε πλάτος περίπου μισό μέτρο και εντοπίστηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι «κάτι ετοίμαζαν οι κρατούμενοι». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι φυλακές έχουν κατασκευαστεί την τελευταία δεκαετία και το συγκεκριμένο άνοιγμα «δεν μπορούσε να οδηγεί πουθενά» αφού υπάρχουν κάτω από το πάτωμα πολλαπλά επίπεδα μπετόν και σιδεριές που καθιστούν ανέφικτη τη διαφυγή των κρατουμένων μέσω υπόγειου τούνελ.