«Έτρωγαν» από το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Και, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, έτρωγαν ή επιδίωκαν να… φάνε καλά.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης κατηγορούμενος για «παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Στην υπόθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται και ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και ένας 43χρονος συνεργάτης του, οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του Αυτοφώρου.

Η δράση των κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», αποκαλύφθηκε όταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενημέρωσε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Ελ. Οικονόμου, για όσα είχαν περιέλθει σε γνώση του από το διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων που προμηθεύει το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων -τα τελευταία τέσσερα χρόνια- με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση.

Ο 45χρονος κατήγγειλε το περασμένο Σάββατο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του ζήτησε 10.000 ευρώ, προκειμένου να προτιμήσουν στο μέλλον την εταιρεία του σε διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και να τακτοποιηθούν οι οφειλές του δήμου απέναντι στην εταιρεία.

Για τους ίδιους «λόγους» ο 45χρονος είχε δώσει στο διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής 7.000 ευρώ πριν από μερικούς μήνες.

Ο προμηθευτής κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. πως εκτός από τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, χρήματα του είχαν ζητήσει και ο πρόεδρος του κέντρου και ο 43χρονος συνεργάτης του τελευταίου προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Συγκεκριμένα είχαν απαιτήσει πριν από λίγες ημέρες ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ). Ωστόσο, όπως είπε ο καταγγέλλων στους αστυνομικούς, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις τους και τις παραινετικές προτροπές τους.

Ύστερα από συνεννόηση με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος διεθυντής της εταιρείας έκλεισε τηλεφωνικό ραντεβού με το διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων για να του δώσει τα χρήματα που ζητούσε. Μόλις ο τελευταίος πήρε στα χέρια του τα 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον συνέλαβαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και των άλλων δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση.