Σε σταθμούς διοδίων σε Μακεδονία και Πελοπόννησο επικεντρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των απεργών οδηγών ταξί. Από τις 9 το πρωί, περίπου 200 οδηγοί βρίσκονται στα διόδια των Μαλγάρων, όπου έχουν σηκώσει τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών που περνούν από την περιοχή.

‘Οπως δήλωσε ο πρόεδρος των οδηγών ταξί Θεσσαλονίκης Κώστας Γιαννακάκης οι οδηγοί θα παραμείνουν στα διόδια -σε βάρδιες- ως τις 9 το βράδυ επιτρέποντας έτσι τους οδηγούς να μην πληρώνουν αντίτιμο , ενώ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων προς τη Χαλκιδική, καθώς δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πολίτες αλλά να τους πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Μέχρι σήμερα και παρά τη χθεσινή σχετική εντολή του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη όσων οδηγών ταξί παρακωλύουν τη συγκοινωνία δεν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά ούτε συλλήψεις.

Από τις 10 το πρωί, οδηγοί ταξί έχουν ανοίξει τα διόδια Ασέας στην Ε.Ο. Τριπόλεως – Καλαμάτας και τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τριπόλεως. Οι ιδιοκτήτες ταξί θα κρατήσουν ανοικτά τα διόδια ως τις 13.30 περίπου, ενώ αύριο ετοιμάζονται να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους στην εθνική οδό.